Siirry sisältöön

Blogi /

jakob-owens-

Videoiden nouseva suosio on yhteydessä kuluttajien muuttuviin arvoihin

Julkaistu 13.7.2020

Case Löfbergs

Katsojaa kiinnostaa liikkuva kuva ja muistijäljen jättävät tarinat. Hubspotin mukaan 85 % yrityksistä käyttää videota markkinointityökalunaan, ja merkittävät sosiaalisen median kanavat kuten Facebook, Twitter ja LinkedIn ovat tuplanneet sisältöjään viimeisen kahden vuoden aikana.

Merkittävä huomio on myös se, että LinkedIn suosio on noussut videomarkkinoijien keskuudessa,ja 87 % LinkedIn-videomarkkinoijista kuvaa sitä tehokkaaksi kanavaksi. Useimmissa alustoissa videomateriaalit dominoivat. Video on tehokas tapa niin kohderyhmän tavoittamiseen kuin oman markkina-alustan laajentamiseen.

Videotyyppejä on erilaisia: asiantuntijaesityksiä, livestriimauksia, vlogeja, videohaastatteluja, tuotevideoita, tutoriaaleja, esityksiä sekä referenssivideoita eli asiakkaiden suosituksia. Lista on pitkä ja se päivittyy erilaisten sisältöjen syntyessä, mutta video antaa sinulle mahdollisuuden lähestyä omaa kohderyhmääsi huomiota herättävällä sekä ainutlaatuisella tavalla.

Case Löfbergs – esimerkki uudenlaisesta videosisällöstä

Sproutsocialin mukaan 67 % kuluttajista pitää videota avoimimpana sosiaalisen median viestityyppinä. Tämä on tärkeä huomio, koska samassa artikkelissa osoitetaan, että 53 % kuluttajista sanoo myös ostavansa todennäköisesti brändeiltä, jotka ovat sosiaalisesti läpinäkyviä. Esimerkiksi virheiden myöntäminen, rehelliset vastaukset asiakaskyselyihin ja tuotteiden alkuperän esittely ovat suosituimpia tapoja brändeille osoittaa läpinäkyvyyttä sosiaalisesti.

Löfbergsin tuottama Löydä vahvuutesi -sarja on toteutettu nojaten jatkuvassa muutoksessa oleviin mediakentän trendeihin. Tarkoituksena on tuottaa videosisältöä, jossa Löfbergsille tärkeitä arvoja nostetaan haastateltavien intohimojen kautta. Esimerkkejä jaksojen teemoista ovat yrittäjyys, henkilökohtainen kasvu, yhdenvertaisuus sekä kestävä kehitys. Teemat ja aiheet on mietitty sen pohjalta, miten Löfbergs haluaa sarjallaan olla osana myötävaikuttamassa positiivisesti yhteiskunnan kehitykseen.

”Tärkeintä oli tuoda arvoja tekemisen kautta esille, ja tuottaa koko jaksokohtaisen aiheen tai arvon ympärille sisältöä, mikä tarjoaa paljon muutakin kuin tiedon kannattamastamme arvosta. Esimerkiksi henkilökohtaisen kasvun jaksossa on tärkeää ja inspiroivaa tietoa siitä, mitä työkaluja ihminen tarvitsee itsensä kehittämiseen, ja jakson tavoitteena on synnyttää motivaatiota katsojan omien unelmien saavuttamiselle. Näin sidomme merkityksellisyydellä kahvibrändin ympärille muistijälkiä, ja silloin aiheeseen tai videoon palaaminen on todennäköisempää.”

Voit katsoa Löfbergsin sarjan videot täältä.

Nuoremmat sukupolvet vaativat enemmän

Koska nuoret sukupolvet ovat kasvaneet mainonnan ja markkinoinnin informaatiotulvassa, he ovat muita sukupolvia kriittisempiä ja skeptisempiä: perinteiset mainokset eivät vaikuta heihin yhtä vahvasti. Nuoret ovat hyvin itsetietoisia ja identiteettiään pohdiskelevia, eikä heille voi kertoa, minkä pitäisi kiinnostaa tai mitä tulisi tehdä. He valitsevat teknologian ja erilaisten alustojen keskellä  vaivattomasti sisällön, joka sopii heidän arvomaailmaansa.

Tärkeä huomio nuoremmissa sukupolvissa on se, että he pitävät esimerkiksi seuraamiaan Youtubettajien tuotearvosteluja täysin luotettavanatietona, toisin kuin maksettua mainontaa. Googlen mukaan 40 % millenniaaleista luottavat YouTubeen sisällönlähteenä; jopa 60 % sanoo, että videot, joita he ovat katsoneet, ovat muuttaneet heidän maailmankuvaansa (Google, 2017). Nuoremmat sukupolvet haastavat markkinoijia ja vievät sisältöjä uudenlaiseen suuntaan.

Jos sinua kiinnostaa toteuttaa markkinointiisi videosisältöä, me Nitrolla olemme valmiita vastaamaan haasteisiin ja suunnittelemaan yrityksellesi uudenlaista sisältöä kanssasi!