Siirry sisältöön
C More logo

C More

Uudistuneet jääkiekon SM-liigan ohjelmasisällöt saivat syksyllä 2020 kodin C Moresta.  Uudistuksen myötä myös liigan lähetysilme laitettiin uusiksi Nitro Filmin voimin. 

Halu uudistua yhdistää

Uudistus tapahtui erikoisessa tilanteessa: pandemia ravisteli urheilutapahtumia yksi toisensa jälkeen ja jääkiekkokin sai osansa kauden aloituksen siirtyessä lokakuulle. Muutamaa kuukautta aiemmin Teliasta oli kasvanut  Pohjoismaiden suurin tv-yhtiö, kun MTV, C More ja TV4 yhdistyivät osaksi Teliaa. C Morella hahmoteltiin, miten lajin esittämiseen saadaan tuotua uutta raikkautta ja silti samalla vaalia sille tärkeitä perinteitä. Tässä kohtaa peliin mukaan luisteli, kuten monasti aiemminkin, Nitro Film.

Uuteen tilanteeseen adaptoiduttiin nopeasti. Suunnittelu- ja tuotantopalaverit hoituivat etäyhteyksillä ja suurten kuvausten sijaan suosittiin 3D-mallinnusta ja -animaatiota. Lähtömateriaalia rendattiin koneet kuumina kaksi kuukautta ja saatiinkin lopulta aikaa niin runsaasti laadukasta kuvaa, että sitä oli lopulta varaa jättää myös leikkaushuoneen lattialle.  

Asiakkaalle tehtyjä töitä

Suomikiekon uusi ilme 

Suomikiekon uusi ilme 

Uusi ilme sai työnimekseen Tech Grunge. Sen haluttiin edustavan lajiin kuuluvaa rosoisuutta, mutta samalla ilmentävän eteen päin suuntautumista ja uudistunutta tekemistä. Sopivan raa’an rouheuden ja premium-tyylikkyyden välistä rajanvetoa hiottiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Keskeisin suunniteltava elementti oli ohjelmatunnus, jonka johdannaisia muut elementit olivat. Tunnusmaailma rakentuu monokromaattisista objekteista, pinnoista ja tiloista, sekä niille heijastuvista kuvista. Sisällöllisesti ohjelmatunnuksessa haluttiin kunnioittaa lajin uljaita perinteitä. Niinpä nostetaan esiin viime kausien kohokohtien lisäksi Liigan sankareita vuosien takaa. Tarinallisesti edetään aloituksesta pelitapahtumien kautta voittojuhliin. Kerrontaa sitoo yhteen kuvien osana kulkevat oranssit graafiset elementit.  

 

Suomikiekon uusi ilme

Äänen ja kuvan vahva liitto

Äänen ja kuvan vahva liitto

Yksi Nitro Filmin vahvuuksista alalla on oma äänisuunnittelu, sävellystuotanto ja äänistudio. Kun kuvaa ja ääntä työstetään yhdessä, voidaan varmistaa, että äänisuunnittelu ja sävellystyö eivät ole irrallinen osa tuotannoista, vaan keskeinen kerronnallinen työkalu. Tälläkin kertaa äänimaailma otettiin työn alle heti ensimmäisestä päivästä lähtien ja ohjelmatunnukseen ja lähetyksiin sävelletyt musiikit olivatkin ensimmäisiä valmistuneita palasia. 

Musiikissa pyrittiin tuomaan mukaan lajityypillistä tunnelmaa kuorojen ja äänitehosteiden avulla, mutta kuitenkin siten, että saatiin aikaan uutta ja tuoretta nakökulmaa myös musiikissa jääkiekkolähetyksiin. Toiveena oli hyvinkin orgaanista äänimaailmaa ja musiikkia ja toisaalta taas kuvamaailmassa oli vahvasti mukana tech grungea. Tämän ratkomiseen käytettiin yhdessä asiakkaan kanssa aikaa ja lopputuloksena syntyi varsin toimiva kokonaisuus. 

Graafinen suunnittelu

Graafinen suunnittelu

Liigan palatessa MTV-C More -yhteyteen myös legendaarinen Hockey Night palaa ruutuihin. Ohjelma jatkaa Nitron kanssa yhteistä taivalta nyt uudistetulla ilmeellä. Hockey Night sai prosessissa uuden logon, jossa heijastuu ohjelmaformaatin päivittyminen nykyaikaan sopivaksi. Menestyksekästä menneisyyttä ei tietenkään unohdettu. Hockey Nightin sydän sykkii jatkossakin tuttua oranssia.  

Graafinen suunnittelu / Liiga

Kehitys kehittyy

Kehitys kehittyy

Kun kausi starttasi, peruselementit olivat kasassa, mutta kehitystyötä ei päätetty. Kauden edetessä tuodaan lisää sisältöä ohjelmiin ja ohjelmayhteistyöhön. Kehitteillä olevat AR-elementit ovat hyvä esimerkki siitä, miten se kaikkein perinteisinkin ohjelmasisältö voi uudistua ja miten Nitro Film voi osaamisellaan siinä auttaa. 

4

Nitro Film <3 Jääkiekko

Nitro Film <3 Jääkiekko

Kuten edellä on jo vihjailtu, tässä projektissa ei tosiaankaan oltu ensimmäistä kertaa pakkia kyydissä. Nitron ja jääkiekon yhteinen taival on kestänyt jo toista kymmentä vuotta. Vuosien varrella on meillä syntynyt valtava määrä mainontaa, ohjelmailmeitä, ohjelmagrafiikaa ja ohjelmamusiikkia sekä MM- että SM-jääkiekkoon. MTV, C More ja Telia ovat nekin kaikki olleet Nitro Filmin luottoasiakkaita jo vuosien ajan. Halu uudistua ja kehittyä yhdistää meitä. Kaiken takana on tietenkin kaikken intohimo tätä kansallislajia kohtaan  ja – Hockey Nightin hengessä – rakkaus oranssiin. 

7

Kiinnostuitko?

Kerromme mielellämme lisää.

sami.puutio@nitro.fi