fin eng

Åbo Underrättelser

Livet är lokalt, varje dag

Åbo Underrättelser Uusi ja raikas lanseeraus verkkopalvelulle

Vuonna 1824 perustettu Åbo Underrättelser on Suomen vanhin edelleen ilmestyvä päivälehti. Lehti on ilmestynyt viisipäiväisenä vuodesta 1969 lähtien. Loppuvuodesta 2015 toteutettiin lehden suurin uudistus yli 45:een vuoteen, kun ÅU palasi takaisin 7-päiväiseksi, mutta ei printtilehtenä vaan maksullisena verkkopalveluna.

Haasteena maksulliseksi muuttunut verkkopalvelu

Palvelun lanseerausta varten suunnittelimme ja tuotimme palvelulle kaksi lanseerausfilmiä, pitkän ja lyhyen version eri käyttötarkoituksia varten, sekä mainontaa niin printtilehteen kuin verkkoonkin. Printin pääkohderyhmä oli luonnollisesti jo lehteä tilaavat. Halusimme viestiä tilaajille muutoksesta joka ei vie heiltä mitään pois, vaan tuo enemmän ja useammin paikallista sisältöä. Slogan allekirjoitettiin uuden palvelun kanssa uudestaan: Livet är lokalt, varje dag.

ÅU:n kohderyhmän ollessa sekä kieleltään että maantieteelliseltä sijainniltaan pieni, otimme digitaalisissa kanavissa pääkohderyhmäksi ÅU.fi-verkkosivustolla tai Facebook-sivulla vierailleet. Mainosmedioiksi valitsimme Facebookin, YouTuben sekä Google Display Networkin. Keräsimme sähköistä markkinointilistaa kohdennukselle jo hyvissä ajoin ennen kampanjan starttia Google Remarketing Tagillä ja Facebook-pikselillä. Näin saimme pienellä budjetilla viestin tarkasti sinne missä "Livet är lokalt, varje dag".

Konversio käyttäjiksi tilaajien keskuudessa yli 10 %

Aihe ei sinänsä ollut kiitollinen, sillä verkkopalvelun muuttumisen maksulliseksi odotettiin kirvoittavan tunteita käyttäjien keskuudessa ja pahimassa tapauksessa osan odotettiin jopa hylkäävän palvelun. Tästä huolimatta palaute on ollut erittäin positiivista. Palautteissa on kiitelty erityisesti sitä, että perinteinen media markkinoi itseään uudella ja raikkaalla tavalla. Sivuston kävijämäärät ovat kasvaneet, ja konversio palvelun käyttäjäksi on ollut alan yleistä keskiarvoa suurempaa.

Tutustu sivustoon osoitteessa www.abounderrattelser.fi/news

Katso filmi