fin eng

Osta työtä Suomeen -päivä

Päivä, joka muutti suomalaisten kulutus­tottumuksia

Suuria tuloksia kaikille suomalaisille

Suomalaisen Työn Liitto on kampanjoinut suomalaisen työn puolesta teemalla Sinivalkoinen jalanjälki yhdessä Keskon kanssa. Syksyllä 2015 Nitro suunnitteli kampanjaa tukemaan historian ensimmäisen Osta työtä Suomeen -päivän, joka järjestettiin 4.12.2015. Tapahtuman tavoitteena oli saada suomalaiset ostamaan lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita ja siten työllistämään lisää suomalaisia.

Sosiaalinen media kokosi yhteen teemapäivän

Teemapäivän keskus oli Facebook-tapahtuma, jonka osallistujatavoitteeksi asetettiin 10 000 ihmistä.

Osta työtä Suomeen -päivästä kerrottiin Facebookissa ja nettimainonnalla mutta myös radiossa. Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjassa mukana olevat suomalaiset yritykset kertoivat omissa kanavissaan päivästä ja siihen sopivista tuotteistaan.

Kutsuimme kampanjaan mukaan myös tunnettuja suomalaisia, jotka levittivät sanaa omissa kanavissaan.

Suuria tuloksia pienellä budjetilla

Osta työtä Suomeen -päivästä tuli heti menestys.

Osallistujatavoitteeksi asetettu 10 000 ylitettiin 30 prosentilla. Osallistujat olivat aktiivisia: he kertoivat muille, mitä aikovat ostaa ja antoivat vinkkejä suomalaisista tuotteista ja palveluista.

Tapahtuma sai laajaa mediahuomiota. Siitä kirjoitettiin useiden kymmenien lehtien pääkirjoituksissa, uutisissa ja kolumneissa, ja tapahtuma pääsi myös näkyvästi televisioon. Myös bloggaajat ottivat Osta työtä Suomeen -päivän omakseen.

Joka kolmas suomalainen huomasi Osta työtä Suomeen -päivän ja yli puolet huomanneista kertoi aikovansa lisätä suomalaisten tuotteiden ja palveluiden ostamista – päivän ansiosta. Tärkeintä on, että Osta työtä Suomeen -päivällä oli iso merkitys asenteiden muutoksessa. Se sai ajattelemaan, ja kauppa kävi.

Moni osallistuja sanoi sosiaalisessa mediassa, että tästä tulee tapa. Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja jatkuu ja Osta työtä Suomeen -päivä tulee taas ensi joulukuussa.

Tutustu Facebook-tapahtumaan

Case study